top of page

SPECIALS ORGANISATIES

Plezier en het ontwikkelen van persoonlijkheid staan in onze vivencia's centraal

Biodanza in organisaties,

op congressen en in zorgcentra

 

Op aanvraag bieden we leiderschapsworkshops aan voor je organisatie of team.

Biodanza is, in een toegespitste vorm, zeer geschikt om teams samen te laten werken en persoonlijk leiderschap te versterken. Missie en visie in teams komen beter aan bod als het gecombineerd wordt met beweging.

We putten uit onze beroepservaringen bij adviesbureaus, gemeenten, scholen en de eigen gedragspraktijk.

De kosten worden in overleg bepaald, afhankelijk van de inzet.

 

Op het jubileumcongres van de VBN in nov. 2019 gaf ik samen met Ton Jansen een prachtige vivencia over ons diepere verlangen. We kregen veel fijne reacties van onze collegadocenten.

Op het VBN congres 2017 heb ik, samen met twee collega-docenten  JanAlbert van Meggelen en Elly Werkman, zestig andere Nederlandse biodanza-docenten kennis laten maken met biodanza en de leiderschapstechniek van Covey.

We gaven een analyse over de beginselen van Rolando Toro en de relatie met de zeven eigenschappen van Covey. We lieten onze toehoorders zien wat je hiermee kan in organisaties. Vervolgens gaven we een vivencia die geschikt is voor organisaties. We lieten  de deelnemers door de zeven leiderschaps-eigenschappen heen dansen en kregen veel positieve reacties.In 2019 heb ik hierover een workshop bij het ondernemersnetwerk Growing Emmen gegeven.

 

In een notendop: De “Innerlijke stem”, een centraal begrip van Covey komt overeen met het “vitaal onbewuste” van Rolando Toro, de grondlegger van Biodanza. Via de biodanzalijnen brengen we het vitaal onbewuste naar buiten en raken we ons ervan bewust. Daarmee zijn we geen slachtoffer meer. Niet meer afhankelijk van de omstandigheden of van de sterke wil van anderen. We zijn onafhankelijk geworden en kunnen door affectie en samenspel ontdekken we dat met anderen wederzijds afhankelijk zijn. Door aangesloten te blijven op de innerlijke stem, kunnen we dit vastleggen als een levensgewoonte.

Vivencia’s op verzoek

 

Met enige regelmaat geven wij vivencia ’s op verzoek. Heel fijn en leuk om te doen.

Deze vivencia ‘s hebben een speciaal thema dat gericht is op de behoefte van de aanvrager. Gerealiseerde voorbeelden zijn een ondernemingsraad, congressen, een verjaardag, familiedag, demonstraties voor wijkverenigingen, een vivencia op de internationale vrouwendag of een gastvivencia's in centra voor persoonlijke groei zoals het CVZ.

Met deze gerealiseerde vivencia’s geven we  bekendheid aan een groter publiek wat biodanza kan zijn. Onlangs hebben we een teambuildingsworkshop biodanza gegeven bij een onderneming in windturbines.

De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en van het maatschappelijk doel van de aanvrager. In zorgcentra is de bijdrage beperkt tot een basisbedrag per deelnemer. Hieronder vindt je daarvan een impressie.

Biodanza in woon- en zorgcentra

 

Met de bewoners van woon- en zorgcentrum de Molenkamp in Oldenzaal hebben we dansend bewogen, gezongen en plezier gemaakt. Veel deelnemers in rolstoel en sommigen los. Men reageerde blij. Met de armen, benen en handen maakten we betekenisvolle bewegingen op mooie muziek. 

 

We beginnen vaak met het zingen van een lied. Op het lied wordt vaak het ritme meegeklapt of met armen en benen bewogen. Daarna een bewegende kring, waarbij de dansers elkaar de hand of een arm geven. Ritmisch wordt bewogen met het bovenlichaam, vingers en handen. Afgestemd op elkaar en tegelijk stilvallend of tegelijk bewegend.

Ballonnen worden soms gebruikt en gaan in het rond. Op clownsmuziek worden  ballonnen (met veel humor) hoog gehouden. Men zal zich uitrekken op harmonische muziek. Arm, been en schouders. Alles komt aan de beurt. Door goed te luisteren naar de muziek beweegt de hand “als vanzelf”. Er ontstaan sierlijke patronen van handen en vingers. Met dit gracieuze gebaar geven we ballonnen aan elkaar. Afgestemde gebaren, met een houding van “geven en ontvangen”.  

Het is prachtig om te doen. Biodanza met ouderen heeft volgens onze ervaring net zoveel effect als biodanza op jonge mensen.

Andere Specials...

Op de landelijke jaarcongressen voor de beroepsvereniging voor Psychomotorische therapeuten (PMT) hebben we enkele vivencia’s gegeven. Deze waren gericht op het neerzetten van jezelf; te ondernemen en in je kracht te gaan staan. Veel afgestudeerde PMT-ers willen zichzelf assertief en met hun identiteit voluit in de markt zetten. Daar hielp deze vivencia bij. Ook gaven we een vivencia die gericht was op samenwerking en het ontdekken van de kwaliteit van jezelf en de ander.  Samen de markt en maatschappelijke positie veroveren en samen het enthousiasme voor het beroep blijven delen en blijven voeden. Dat was een belangrijk thema voor deze beroepsvereniging.

 

Voor een ondernemingsraad hebben we een compacte biodanza-vivencia gegeven die geïnspireerd was op de eigenschappen  van Covey. In beweging komen, visualiseren en samenwerken door empathie te voelen. De ander waarderen om samen verder te komen. Onafhankelijk van afkomst en diploma’s.

 

Samen met de biodanza-leraren van Noord Nederland doen we mee met ervaringsuitwisselingen.

Voor de noordelijke dansdocenten hebben we een vivencia gegeven die als thema had het mobiliseren van” The innocent”, ons archetype van de persoonlijkheid die het innerlijk kind vertegenwoordigt. Gebruik van stem, spel, empathie zonder oordeel en verbinding met de innerlijke onbewuste kracht stonden centraal.

 

Op de internationale vrouwendag hebben we een vivencia gegeven om zowel mannen als vrouwen te laten beleven dat ze krachtig kunnen zijn door hun spel en enthousiasme te delen. Veel waardeerden de biodanza door de onverwachte helende en identiteitsversterkende  effecten.

 

Binnen een revalidatiecentrum in Groningen gaven we een vivencia voor ouderen en mensen met een CVA.

De mooie muziek dringt door. In delen van de hersenen die intact zijn, maar soms niet vaak worden aangesproken. Daardoor heeft de biodanza voor alle leeftijdsgroepen een prachtige diepe werking.

 

Soms geven we een gast-vivencia als start van een spirituele feestavond of als nieuwe activiteit in een spiritueel centrum om mensen kennis te laten maken met de biodanza.

 

Deelnemers van onze wekelijkse groep vragen soms om een bijzondere familie-vivencia te geven. De biodanza te delen met hun familieleden en vrienden. Vaak op een buitenlocatie in de zomer. Dat geeft een mooie samenhang en liefdevolle verbinding in de familie.

bottom of page