Op weg naar een betere wereld      

                                                                                     

Soms lees je zo’n boek waarbij je ineens inzichtelijke associaties krijgt. Kennis gebundeld wordt tot een visionair geheel.

Ik heb het verwerkt in de komende vivencias waarbij je inzicht krijgt in je archetypen van je persoonlijkheid. Dansen in de lijnen van vitaliteit en affectiviteit.

Lees verder onder de kop "achtergrond". 

IMG-20180908-WA0014.jpg
IMG-20180908-WA0029.jpg

Biodanza is 3 sept. 2021 weer gestart!

Combikubus Emmen, Piet Ziel

 

Eindelijk! Na een lange periode kunnen we weer de Biodanza in Emmen hervatten. Inmiddels zijn de meesten ingeënt en we zijn ons bewust geworden van het grote belang van ventilatie, goed handen wassen en nog beter voor onszelf en anderen zorgen bij verkoudheid of griep dan voorheen. 

Boven alles weten we dat onze eigen weerstand essentieel is om met virussen zoals Covid te leven. En ik ga ervan uit dat ieder zelf ook verantwoordelijkheid neemt om er alles aan te doen Covid-vrij te zijn. Biodanza is in ieder geval een manier om onze weerstand te blijven onderhouden.

We zullen voorlopig nog steeds enige afstand aanhouden en de groepen niet te vol te maken. Maar contact met de armen en handen om bijvoorbeeld samen te dansen en samen te werken met elkaars gewichtsverplaatsingen zullen we zeker gaan doen.

 

De komende vivencia’s wil ik gaan richten op archetypen als stempels van het verleden van de mensheid. Je kunt het zien als een waaier van dansmogelijkheden die we gaan uitvouwen. Vier krachten die ons in balans houden: aarde, vuur, water en lucht.

We beginnen te werken vanuit de vitale potentie van de aarde. De verbondenheid met onze bron, onze vaste grond. De vitaliteit van de bewegingen. Daarna uiten we in een aantal vivencia’s ons vuur en de regulatie van de energie. Vervolgens dansen we in verschillende sessies de capaciteit om in ons gevoel te gaan. Volledig te ontspannen en plezier te hebben om samen te dansen. En we maken daarna kennis met onze levensvisie, ontdekken wat er achter de horizon ligt. We ontdekken dan steeds meer wat écht belangrijk voor ons is.

 

Het thema voor de vrijdagavond 8 okt  2021 is “aarde en koestering”.

 

Piet Ziel 3 okt. 2021

 

Wat is onze Biodanza?

Dans-improvisaties met poëtische thema’s die ervoor zorgen dat we hernieuwd contact met elkaar beleven, gevoelens kunnen uitspreken en onszelf op gevarieerde manieren in beweging brengen om mentaal en fysiek goed te blijven voelen. Het is individueel en geschikt voor iedereen die ontspanning zoekt, bewust wil leven en bijvoorbeeld enige ervaring heeft met yoga, mindfulness en lichaamswerk of daar nieuwsgierig naar is. Een basisconditie is voldoende.

Aanmelding vooraf. Kosten: €12,50 per keer op basis van een 10 keer-kaart die je in 15 weken op kunt maken. Losse lessen €15,-

Data: vr 3 sept, vr 10 sept , (vrijdag 17 sept vervalt)

Vr 24 sept, vr 30 sept enz.

 

De danssessies starten om 19.30 uur en duren ruim anderhalf uur en daarna drinken we, voor wie dat wil, samen thee.

Plaats: Combikubus Oosterbracht 4j 7827 CJ Emmen

Trek gemakkelijke kleding aan waarin je goed kunt bewegen en neem een flesje water mee. We dansen op blote voeten, antislip-sokken of dansschoentjes.

i

Mocht je nog iets aan ons willen doorgeven of met ons overleggen, bel gerust naar 06-47158464.

zie voor verdere info en de locatie www.biodanzapietziel.nl

Geweest:

Bij Growing Emmen Baander 4 Emmen geven wij twee ondernemende workshops!

2 april 2019 "Covey en Biodanza"

18 april 2019  "Impuls en Biodanza"

Workshop “Stephan Covey en Biodanza”

In organisatieland is de methode van zeven eigenschappen van Stephan Covey gemeengoed. De basis van deze eigenschappen komt overeen met het Biodanza gedachtegoed. Biodanza is een danssysteem uit Zuid-Amerika dat via beweging en muziek jouw persoonlijk leiderschap ontwikkelt. Het resultaat van de workshop is dat de zeven eigenschappen van Covey je via muziek en beweging echt gaan raken. Niet als zoveelste cognitieve managementtool maar als dieper liggende ervaring.

De workshop staat onder leiding van Carolien en Piet Ziel. Zij geven sinds 2009 ieder week Biodanza in Emmen.

 

Do. 4 april bij Growing Emmen Baander 4 Emmen 19.45 uur tot 21.15 uur

Kosten €7,50 pp, leden van Growing Emmen €5,-pp

Graag vooraf aanmelden via Fb of info@biodanzapietziel.nl

 

 

Workshop “Impuls en Biodanza’’

Impuls werkt vanuit het voelen, het denken voorbij. Impuls ligt dicht bij je instinct. Ons instinct werkt vanuit de oudste hersenen. Dat zijn diepe krachten die je kunt gebruiken in je persoonlijk leven.

Het resultaat van de workshop is dat je via beweging en muziek jouw impulsen diep hebt beleeft. Je kunt jouw impulsen daarmee vaker nuttig inzetten. Het versterkt jouw vitaliteit, daadkracht, empathie, creaties en verbindingen.

De workshop staat onder leiding van Piet en Carolien Ziel. Zij geven sinds 2010 ieder week Biodanza in Emmen

 

Do 18 april bij Growing Emmen Baander 4 Emmen 19.45 uur tot 21.15 uur

Kosten €7,50 pp, leden Growing Emmen €5,-pp

Graag vooraf aanmelden via Fb of info@biodanzapietziel.nl

10 feb. 019 hebben we biodanzaclinics bij het evenement "Gluren bij de buren" in Emmen gegeven. Was leuk om te doen!

Louis Bolk schema en biodanza 20190103_2

Hieronder een leuk stukje uit de NRC

Hoe belangrijk dans kan zijn in een bedrijfsmatige omgeving

dans en leer je collegas vertrouwen.png
IMG-20180908-WA0030 (2).jpg

Indruk Biodanza clinic op de Uitmarkt Emmen van

8 sept. 2018” op podium 2 het Rensenpark.

De kunst van ontspannen door betekenisvolle beweging & muziek

 

Hallo, wij zijn Piet en Carolien Ziel. Wij wonen in de Rietlanden. Sinds 2011 geven we wekelijks biodanza in Emmen. De clinic op de uitmarkt is een biodanza-demonstratie van een half uur. De omstanders worden door onze dansers uitgenodigd in te stappen op de mooie muziek. Van daaruit ontwikkelt zich een spel met betekenisvolle eigen bewegingen. Deelnemers zullen plezier ervaren en vooral een waardevol ontspannend moment beleven.

 

Geef je op voor onze vrijdag-avonden. Inmiddels al meer dan 280 keer in Emmen. Je eigen dans op prachtige muziek voor jezelf en met elkaar!

 

Wat is Biodanza?

Het is een populair danssysteem uit Zuid Amerika. De grondlegger is de antropoloog Rolando Toro. Biodanza is een verrijking voor je gevoelsleven vanuit beweging en muziek. Het geeft je veel plezier maar ook zelfinzicht. Op een lichte, bevrijdende manier.  Iedereen kan de dansbewegingen doen vanuit de eigen mogelijkheden. Biodanza werkt door in je dagelijkse leven. Je voelt je meer ontspannen. Tijdens de workshops wordt niet gesproken, zodat je rust krijgt en we het lichaam de kans geven nieuwe ervaringen op te doen.

De belevingen tijdens de dans (vivencia’s) geven je het gevoel echt te leven en leren je genieten van elk moment.

 

Voor verdere info en opgave zie www.biodanzapietziel.nl

Of bel Piet en Carolien 06 47 158 464

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging Biodanzadocenten Nederland (VBN)