top of page
poster vrijheid 20220327_192726_resized.jpg

Dit zijn de bezinnende woorden waarmee we dansen, iedere vrijdagavond 2023 

Mantrazang- en dans iedere 5 a 6  weken 
Samen met Ineke Wiesenecker, eerstvolgende is ma 15 april,  ma 27 mei, ma 8 jul. Stuur me een mailtje als je mee wilt doen.

Een heerlijke meditatieve zangdag. Met prachtige mantra's. Afgewisseld met eenvoudige dans. Het is de doorstart van een al langer bestaande groep. We hebben al prachtige Mantradagen gehad en ik begeleid het op gitaar. Om de 6 weken. Heel leuk. Zangervaring is niet nodig maar wel de eigen wens om naar binnen te gaan. Koffie etc. aanwezig. Zelf lunch meenemen. Meldt je op tijd aan. Aantal deelnemers is beperkt tot ca. 15. 

groep mantradans.jpg
IMG-20180908-WA0014.jpg
IMG-20180908-WA0029.jpg

En...Biodanza is er iedere vrijdagavond 2024 in Emmen

Combikubus Emmen, Piet Ziel

 

Heerlijk dansen in een fijne warme zaal.  Iedere vrijdagavond is het weer een mooie beleving. Vaak wordt er aan het einde zelfs geklapt en zijn we verbaasd dat het weer zo mooi was...

De groep bestaat meestal uit ca 9 dansers. Dus er is nog plek om je aan te melden. 

Onze vivencia’s richt ik vaak op archetypen als stempels van het verleden van de mensheid. Je kunt het zien als een waaier van dansmogelijkheden die we gaan uitvouwen. Vier krachten die ons in balans houden: aarde, vuur, water en lucht.

We werken vanuit de vitale potentie van de aarde. De verbondenheid met onze bron, onze vaste grond. De vitaliteit van de bewegingen. We dansen in verschillende sessies de capaciteit om in ons gevoel te gaan. Volledig te ontspannen en plezier te hebben om samen te dansen. En we maken daarna kennis met onze levensvisie, ontdekken wat er achter de horizon ligt. We ontdekken dan steeds meer wat écht belangrijk voor ons is.

 

Wat is onze Biodanza?

Dans-improvisaties met poëtische thema’s die ervoor zorgen dat we hernieuwd contact met elkaar beleven, gevoelens kunnen uitspreken en onszelf op gevarieerde manieren in beweging brengen om mentaal en fysiek goed te blijven voelen. Het is individueel en geschikt voor iedereen die ontspanning zoekt, bewust wil leven en bijvoorbeeld enige ervaring heeft met yoga, mindfulness en lichaamswerk of daar nieuwsgierig naar is. Een basisconditie is voldoende.

Aanmelding vooraf. Kosten: €12,50 per keer op basis van een 10 keer-kaart die je in 15 weken op kunt maken. Losse lessen €16,50-

 

Danssessies starten om 19.30 uur en duren ruim anderhalf uur en daarna drinken we, voor wie dat wil, samen thee.

Plaats: Combikubus Oosterbracht 4j 7827 CJ Emmen. Iedere vrijdagavond.

Trek gemakkelijke kleding aan waarin je goed kunt bewegen en neem een flesje water mee. We dansen op blote voeten, antislip-sokken of dansschoentjes.

i

Mocht je nog iets aan ons willen doorgeven of met ons overleggen, bel gerust naar 06-47158464.

zie voor verdere info en de locatie www.biodanzapietziel.nl

Geweest:

Bij Growing Emmen Baander 4 Emmen geven wij twee ondernemende workshops!

2 april 2019 "Covey en Biodanza"

18 april 2019  "Impuls en Biodanza"

Workshop “Stephan Covey en Biodanza”

In organisatieland is de methode van zeven eigenschappen van Stephan Covey gemeengoed. De basis van deze eigenschappen komt overeen met het Biodanza gedachtegoed. Biodanza is een danssysteem uit Zuid-Amerika dat via beweging en muziek jouw persoonlijk leiderschap ontwikkelt. Het resultaat van de workshop is dat de zeven eigenschappen van Covey je via muziek en beweging echt gaan raken. Niet als zoveelste cognitieve managementtool maar als dieper liggende ervaring.

De workshop staat onder leiding van Carolien en Piet Ziel. Zij geven sinds 2009 ieder week Biodanza in Emmen.

 

Do. 4 april bij Growing Emmen Baander 4 Emmen 19.45 uur tot 21.15 uur

Kosten €7,50 pp, leden van Growing Emmen €5,-pp

Graag vooraf aanmelden via Fb of info@biodanzapietziel.nl

 

 

Workshop “Impuls en Biodanza’’

Impuls werkt vanuit het voelen, het denken voorbij. Impuls ligt dicht bij je instinct. Ons instinct werkt vanuit de oudste hersenen. Dat zijn diepe krachten die je kunt gebruiken in je persoonlijk leven.

Het resultaat van de workshop is dat je via beweging en muziek jouw impulsen diep hebt beleeft. Je kunt jouw impulsen daarmee vaker nuttig inzetten. Het versterkt jouw vitaliteit, daadkracht, empathie, creaties en verbindingen.

De workshop staat onder leiding van Piet en Carolien Ziel. Zij geven sinds 2010 ieder week Biodanza in Emmen

 

Do 18 april bij Growing Emmen Baander 4 Emmen 19.45 uur tot 21.15 uur

Kosten €7,50 pp, leden Growing Emmen €5,-pp

Graag vooraf aanmelden via Fb of info@biodanzapietziel.nl

10 feb. 019 hebben we biodanzaclinics bij het evenement "Gluren bij de buren" in Emmen gegeven. Was leuk om te doen!

Louis Bolk schema en biodanza 20190103_2

Hieronder een leuk stukje uit de NRC

Hoe belangrijk dans kan zijn in een bedrijfsmatige omgeving

dans en leer je collegas vertrouwen.png
IMG-20180908-WA0030 (2).jpg

Indruk Biodanza clinic op de Uitmarkt Emmen van

8 sept. 2018” op podium 2 het Rensenpark.

De kunst van ontspannen door betekenisvolle beweging & muziek

 

Hallo, wij zijn Piet en Carolien Ziel. Wij wonen in de Rietlanden. Sinds 2011 geven we wekelijks biodanza in Emmen. De clinic op de uitmarkt is een biodanza-demonstratie van een half uur. De omstanders worden door onze dansers uitgenodigd in te stappen op de mooie muziek. Van daaruit ontwikkelt zich een spel met betekenisvolle eigen bewegingen. Deelnemers zullen plezier ervaren en vooral een waardevol ontspannend moment beleven.

 

Geef je op voor onze vrijdag-avonden. Inmiddels al meer dan 280 keer in Emmen. Je eigen dans op prachtige muziek voor jezelf en met elkaar!

 

Wat is Biodanza?

Het is een populair danssysteem uit Zuid Amerika. De grondlegger is de antropoloog Rolando Toro. Biodanza is een verrijking voor je gevoelsleven vanuit beweging en muziek. Het geeft je veel plezier maar ook zelfinzicht. Op een lichte, bevrijdende manier.  Iedereen kan de dansbewegingen doen vanuit de eigen mogelijkheden. Biodanza werkt door in je dagelijkse leven. Je voelt je meer ontspannen. Tijdens de workshops wordt niet gesproken, zodat je rust krijgt en we het lichaam de kans geven nieuwe ervaringen op te doen.

De belevingen tijdens de dans (vivencia’s) geven je het gevoel echt te leven en leren je genieten van elk moment.

 

Voor verdere info en opgave zie www.biodanzapietziel.nl

Of bel Piet en Carolien 06 47 158 464

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging Biodanzadocenten Nederland (VBN)

bottom of page