Tijdens deze coronaperiode prachtige stromende dansimprovisaties op 1,5 en ramen open. Max 6 deelnemers. Vooraf aangeven of je er bent.

Jaarprogramma Piet 2020:   Dansreeks “Dans van Franciscus van Assisi en dansen van onze Chakra's ”

 

Fundament:

De afgelopen jaren hebben we indrukwekkende reeksen vivencia’s gedanst vanuit de vijf lijnen van Rolando Toro, de grondlegger van biodanza. Thema’s en boeken uit de diepte-psychologie hebben ons daarbij geholpen. Zoals de archetypen van CG Jung of levenskunst-begrippen uit de positieve Psychologie. Ook essenties uit de inzichten van onder andere Anselm Grün, Stephen Covey en Caroll Pearson hebben we gebruikt.

 

Dit jaar heb ik weer een paar mooie boeken kunnen lezen. Dit keer boeken van Kees Schuurman, dieptepsycholoog en de grondlegger van het centrum voor zelfbezinning( CvZ). Zelf ben ik tijdens deze CvZ  zomer-vierdaagse en winterdriedaagse gespreksleider van gespreksgroepen geweest met als onderwerp onze eigen mythen en verhalen. Dat maakte mij nieuwsgierig naar het onderwerp. Hoe jouw eigen psychologisch labyrint eruit ziet.  Boeken als “Stem uit de diepte” over de rol van mythen en verhalen in onze psychologische rijping blijken me aan te spreken. Of het boek “Ik luister en antwoord” dat inzicht geeft in het denkmodel van Schuurman met de twee-eenheid van verbinding en eigenheid en hoe daardoorheen onze individuatie vorm krijgt en we onszelf steeds weer vernieuwen.

 

Inspiratie:

In onze gespreks- en dansgroepen in de combikubus Emmen komt tegelijkertijd ook veel langs dat echt ergens over gaat en me inspiratie geeft om in de dans verder uit te werken. Een prachtig moment beleefde ik deze zomer toen ik een dans- en theaterworkshop gaf aan de vriendengroep van mijn zoon. Het ging over de archetypen van de persoonlijkheid. Op een dansvloer, die ze hadden uitgerold in een fabriek omringd door zware machines en sfeervol voorzien van dwaallichtjes, was de workshop een schot in de roos. De dans gaf deze jong-volwassenen inzichten en plezier waarvoor sommigen mij wel driemaal bedankten. Zoveel goeds hadden ze blijkbaar in zichzelf maar ook met elkaar beleefd. Het sterkte me in de waarde van onze biodanza.

 

Nieuwe thema’s:

Alles bij elkaar genomen bracht dit jaar me op het idee om vooral die onderwerpen te gaan dansen die authentiek naar voren blijken te komen in de biodanza danssessies en die tegelijkertijd naar voren komen in de zelfbezinnende groepsgesprekken. Het zijn begrippen die blijkbaar toegang geven tot de diepte van onze ziel. Daarom noem ik de nieuwe reeks van vivencia’s voor 2020. “Dans van bezieling en energie”.

 

Voorbeelden van authentieke begrippen die ik bedoel zijn: authenticiteit, vrijheid, troost, verlangen, ruimte, liefde en mildheid.

Ik hoop en verwacht dat we dit komende dansseizoen weer prachtige avonden met elkaar kunnen beleven. Zowel ikzelf als Carolien kijken ernaar uit!

Andere activiteiten die ik in de Combikubus geef, naast de Biodanza op vrijdag, zijn:

 

Zelfbezinnende groepsgesprekken in combinatie met dans- en theaterelementen. Die activiteit heet “zelfvernieuwing” en vindt eens in de maand plaats. Nieuwe instroom is daar weer mogelijk. Meldt je alvast aan om verzekerd te zijn van een plek.

 

Op verzoek in individuele sessies geef ik een Burn-out preventie-training. Bedoeld om tijdig te ontspannen en vrij te worden van de druk van belastende zaken die horen bij het leven van alledag maar die ons wel eens wat teveel kan worden. De training heet “Dans je fit en spreek je uit!”.

 

Piet Ziel jan 2020

Beste en lieve deelnemer

De afgelopen keren op vrijdagavond was weer zo leuk met elkaar dat geklapt werd voor de prachtige vivencia's! Kom in 2019 vooral en sluit je weer aan!

We dansen in de thema's van levenskunst. Magische vivencia's die je brengen naar de diepere kracht in jouzelf. Als je iets doet met een intentie die van binnenuit komt geeft je dat vleugels.

Om kwart voor acht begint de vivencia. Probeer er dan in ieder geval te zijn.

Trek gemakkelijke kleding aan waarin je goed kunt bewegen en neem een flesje water mee. We dansen op blote voeten, antislip-sokken of dansschoentjes.

iedere vrijdagavond  van 19.45 tot ca. 21.30 uur.

Mocht je nog iets aan ons willen doorgeven of met ons overleggen, bel gerust naar 06-47158464.

zie voor verdere info en de locatie www.biodanzapietziel.nl

De biodanza is in onze dansruimte aan de Oosterbracht 4j Emmen (tegenover de speelparadijs Ballorig)

Hartelijke groet en tot dans,

Carolien en Piet Ziel

Geweest:

Bij Growing Emmen Baander 4 Emmen geven wij twee ondernemende workshops!

2 april 2019 "Covey en Biodanza"

18 april 2019  "Impuls en Biodanza"

Workshop “Stephan Covey en Biodanza”

In organisatieland is de methode van zeven eigenschappen van Stephan Covey gemeengoed. De basis van deze eigenschappen komt overeen met het Biodanza gedachtegoed. Biodanza is een danssysteem uit Zuid-Amerika dat via beweging en muziek jouw persoonlijk leiderschap ontwikkelt. Het resultaat van de workshop is dat de zeven eigenschappen van Covey je via muziek en beweging echt gaan raken. Niet als zoveelste cognitieve managementtool maar als dieper liggende ervaring.

De workshop staat onder leiding van Carolien en Piet Ziel. Zij geven sinds 2009 ieder week Biodanza in Emmen.

 

Do. 4 april bij Growing Emmen Baander 4 Emmen 19.45 uur tot 21.15 uur

Kosten €7,50 pp, leden van Growing Emmen €5,-pp

Graag vooraf aanmelden via Fb of info@biodanzapietziel.nl

 

 

Workshop “Impuls en Biodanza’’

Impuls werkt vanuit het voelen, het denken voorbij. Impuls ligt dicht bij je instinct. Ons instinct werkt vanuit de oudste hersenen. Dat zijn diepe krachten die je kunt gebruiken in je persoonlijk leven.

Het resultaat van de workshop is dat je via beweging en muziek jouw impulsen diep hebt beleeft. Je kunt jouw impulsen daarmee vaker nuttig inzetten. Het versterkt jouw vitaliteit, daadkracht, empathie, creaties en verbindingen.

De workshop staat onder leiding van Piet en Carolien Ziel. Zij geven sinds 2010 ieder week Biodanza in Emmen

 

Do 18 april bij Growing Emmen Baander 4 Emmen 19.45 uur tot 21.15 uur

Kosten €7,50 pp, leden Growing Emmen €5,-pp

Graag vooraf aanmelden via Fb of info@biodanzapietziel.nl

10 feb. 019 hebben we biodanzaclinics bij het evenement "Gluren bij de buren" in Emmen gegeven. Was leuk om te doen!

Hieronder een leuk stukje uit de NRC

Hoe belangrijk dans kan zijn in een bedrijfsmatige omgeving

Indruk Biodanza clinic op de Uitmarkt Emmen van

8 sept. 2018” op podium 2 het Rensenpark.

De kunst van ontspannen door betekenisvolle beweging & muziek

 

Hallo, wij zijn Piet en Carolien Ziel. Wij wonen in de Rietlanden. Sinds 2011 geven we wekelijks biodanza in Emmen. De clinic op de uitmarkt is een biodanza-demonstratie van een half uur. De omstanders worden door onze dansers uitgenodigd in te stappen op de mooie muziek. Van daaruit ontwikkelt zich een spel met betekenisvolle eigen bewegingen. Deelnemers zullen plezier ervaren en vooral een waardevol ontspannend moment beleven.

 

Geef je op voor onze vrijdag-avonden. Inmiddels al meer dan 280 keer in Emmen. Je eigen dans op prachtige muziek voor jezelf en met elkaar!

 

Wat is Biodanza?

Het is een populair danssysteem uit Zuid Amerika. De grondlegger is de antropoloog Rolando Toro. Biodanza is een verrijking voor je gevoelsleven vanuit beweging en muziek. Het geeft je veel plezier maar ook zelfinzicht. Op een lichte, bevrijdende manier.  Iedereen kan de dansbewegingen doen vanuit de eigen mogelijkheden. Biodanza werkt door in je dagelijkse leven. Je voelt je meer ontspannen. Tijdens de workshops wordt niet gesproken, zodat je rust krijgt en we het lichaam de kans geven nieuwe ervaringen op te doen.

De belevingen tijdens de dans (vivencia’s) geven je het gevoel echt te leven en leren je genieten van elk moment.

 

Voor verdere info en opgave zie www.biodanzapietziel.nl

Of bel Piet en Carolien 06 47 158 464

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging Biodanzadocenten Nederland (VBN)

Copyright © 2020 Biodanza Piet Ziel.
Alle rechten voorbehouden.

 

OVERIG

INSCHRIJVEN

Iedere Vrijdagdagavond 19.45uur 

Combikubus Oosterbracht 4J

7821 CJ Emmen

06 47 158 464

ziel@ziggo.nl

ALGEMENE INFORMATIE

Piet Ziel
Carolien Ziel


Biodanza Piet Ziel is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 63085593.

NL002002647B14
 

IEDERE VRIJDAGAVOND

19:45 uur 

BEZOEKADRES + CONTACT

Fotografie
David Groen, Enschede

  • Facebook Social Icon

Schrijf in voor updates

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now